PUHEENJOHTAJAN UUDENVUODEN TERVEHDYS                                      1.1.2021
 
Hyvät teleseniorilaiset

Kamala viime vuosi on nyt eletty. Koronavirus iski voimalla myös tänne meille. Maaliskuun puolivälistä lähtien meidän jäsenistöstämme suuri osa on kulunut ns. riskiryhmään ja liikkumistamme on ohjeistettu rajoittamaan itsenäisesti vain välttämättömimpään.

Viimeinen yhteinen kokoontumisemme oli helmikuun 25 päivänä, jolloin pidimme sääntömääräisen vuosikokouksemme. Eipä tuolloin kai paraskaan visionääri olisi arvannut, että jo parin viikon päästä kaikki tällainen menee ”mustalle listalle” eikä kokoustiloja ole enää saatavilla yli 10 hengen tilaisuuksiin. Kinapori sulki ovensa. Jo sovitut luennoitsijavierailut ja tutustumiskäynnit paria poikkeusta lukuunottamatta jouduttiin perumaan. Mutta - niinkuin tasavallan presidentti tämänpäiväisessä puheessaan totesi: Rajoituksista päästään vain rajoituksia noudattamalla.


Hallitus on tänä aikana kokoontunut kahdesti. Olemme todella lujasti pohtineet syntynyttä poikkeustilaa ja sitä, miten voisimme edes välttävästi ylläpitää yhteyttä koko jäsenistöömme. Tiedotteita on toki lähetetty ja Teleseniorit -kotisivujamme sekä FB-sivuja on päivitetty aina kun jotain tiedotettavaa on ilmaantunut. Muistutan vielä, että vain jäsenemme pääsevät lukemaan ja kirjoittamaan FB-sivuille.

Entä miten tästä nyt eteenpäin? Koronavirus ei ole hiipunut eikä edes heikentynyt tähän mennessä. Vaikka tilanne meillä Suomessa on ollut merkittävästi helpompi kuin muualla Euroopassa, ei täälläkään rajoituksista voida tinkiä vielä pitkään aikaan. Nyt aloitetut rokotukset tehoavat varmasti aikanaan kunhan ihmiset toivon mukaan ottavat rokotteen mutta THL:n arvio on, että koko kevät menee siihen, että ihmiset saadaan rokotetuiksi.

Edellä sanottuun viitaten voin vain valitettavasti todeta, että helmi/maaliskuun sääntömääräistä vuosikokousta ei voida järjestää tavanomaiseen tapaan. On mietitty jopa webinaaria mutta se ei käy koska siinä yhteys on vain yksisuuntainen. Uskoisin, että vuosikokous voidaan pitää joko myöhään keväällä tai alkusyksystä. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ei tuolloin noudata nykyisten sääntöjen määräyksiä mutta yhdistysrekisteristä saamieni tietojen perusteella voin sanoa, että tällaista tilannetta eivät edes lain laatijat ole voineet ennakoida.

Ylläoleva on varsin miinusmerkkistä, mutta jätetään se taakse.
 
Haluan toivottaa koko jäsenistölle Oikein Hyvää Alkavaa Vuotta 2021. Pysytään terveinä!
 
Tauno Stjernberg
 
********************************************************************
 
Suomen Senioriliikkeen puheenjohtajan Joulutervehdys                                                 16.12.2020

 Arvoisat Suomen Senioriliike- Arvokkaan vanhenemisen puolesta ryn jäsenet.

Olemme eläneet jo pitkän ajan Covid-19 epidemian varjossa. Emme kukaan osanneet arvata miten maailma muuttuu tällaisen maailmanlaajuisen epidemian myötä ja mitä kaikkea se merkitsee meidän jokaisen henkilökohtaisessa elämässä. Olemme  varmasti jokainen joutuneet löytämään uusia vaihtoehtoisia tapoja elää ja olla yhdessä tai erikseen tällaisena aikana, kun vielä täällä pohjoisessa elämme vuoden pimeintä aikaa.

 Suomen Senioriliike- Arvokkaan vanhenemisen puolesta ry. on joutunut vielä kuluneen syksynkin aikana hyväksymään vallitsevat olosuhteet ja rajoitukset, vaikka vielä keväällä suunnittelimme yleisötilaisuuksia ja seminaareja syksylle 2020. Peruutimme suunnitelluista tilaisuuksista lähes kaikki. Yhden saimme järjestetyksi Tampereella, pienellä yleisömäärällä.

Lehtemme jäi ilmestymättä varmasti ensimmäistä kertaa sen olemassaolon aikana. Pyrimme julkaisemaan lehden hieman pienemmässä muodossa vuoden 2021 alussa. Hyviä artikkeleita ja teemoja on tulossa. Etsimme meille kustannustehokkaan mahdollisuuden, jolla tavoitamme jäsenemme.

Suomen Senioriliike- Arvokkaan vanhenemisen puolesta ry. jatkaa entistäkin vahvempana ja uusiutuneena yhdistyksenä vuonna 2021. Hallituksemme sai kaksi uutta aktiivista jäsentä, joista olen erityisen iloinen. Pirkko Ruuskanen-Parrukoski ja Timo Sandberg vahvistavat entisestään yhdistyksemme toimintaa.

 Joudumme vielä odottamaan vuoden vaihteen jälkeisiä uutisia ja rajoituksia. Uskon, että vuoden 2021 aikana pystymme järjestämään suunnitellusti seminaarit ja tilaisuudet, joita olemme jo teemoittaneet.

 Joulu on perheen ja yhdessäolon aikaa. Toivon, että kaikki me muistamme kohdata jollakin tavalla omaisiamme, läheisiämme ja perheitämme jos vaikka fyysinen läsnäolo ei ole mahdollista. Onneksi meillä on apuna uusi teknologia ja sen mahdollisuudet kohtaamisiin.

 Toivotan kaikille jäsenillemme voimia, valoa ja jaksamista sekä oikein ihanaa ja rauhallista Joulun aikaa!

 Nähdään entistäkin vahvempana vuonna 2021.

 Lämpimin Jouluterveisin

Maarit Peltomaa

puheenjohtaja

15.12.2020  Tampere

 

 ==============================================================================

 

 

Ajankohtaista


Leppoisaa ja sopivan lämpöistä kesää teille kaikille!

Tapaamisiin  jälleen syyskuussa!

***************

Kevätretki Isoisänniemelle Mustikkamaalla - Harri W.n historiakuvaus

ks. Retkikertomukset
=============

Kuvia telesenioreiden  kevätristeilystä  Kuvagalleriassa
==============

 

Kinaporin matkailutiimi tiedottaa:
=============

 
täynnä!

 Musiikkikomedia  Hämeenlinnan kesät. ke 10.7.-24
============
  uusi!
  Syysretki Riikaan  26.-29.9.-24

      = ==============

            uusi

        Senioriliike  järjestää:

        Risteily Tallinnaan

        2.9.2024

=================

        ks. Tapahtumavinkit