Teatteritarjontaa, Suomen Senioriliike tiedottaa ja PKseudun Selkäyhdistykset tiedottaa

 Suomen Senioriliikkeessä tapahtuu:

 Senioriliikkeen syyskokous

Senioriliike piti syyskokouksensa (vuosikokous) 14.11.2022 Kampin
palvelutalossa. Teleseniorit on yhdistyksenä Senioriliikkeen jäsen.

Telesenioreiden edustajina kokouksessa olivat Mirjam Palomaa, Vesa
Ruuttunen ja allekirjoittanut.


Kokouksen aluksi valtiovarainministeri Annika Saarikko piti alustuksen ensi
vuoden budjetista ja siitä, miten siinä otetaan huomioon ikäihmisten
toimeentulo ja palvelut. Saarikolle tehtiin lukuisia kysymyksiä. Niistä voi lukea
lisää Senioriliikkeen omilta nettisivuilta lähiaikoina.


Senioriliikkeen nykyinen puheenjohtaja Eeva Kainulainen ei halunnut jatkaa ja
tilalle valittiin Reijo Vuorento. Hallitukseen valittiin seitsemän jäsentä, joista
yksi on meidän Vesa Ruuttunen.


Kokous hyväksyi myös toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2023.

Seniorilehti on vaikeuksissa valtavasti kohonneiden postituskulujen vuoksi.

Senioriliike onkin avannut vapaaehtoisen pienkeräyksen lehden tukemiseksi.
Mekin voisimme pistää hatun kiertämään kokouksessamme. Pienikin tuki
menee hyvään tarkoitukseen.


Lähiaikoina Senioriliikkeen omilla sivuilla (
https://www.senioriliike.fi/)
on lisää tietoa toimintasuunnitelmasta ym.

Tauno Stjernberg

 

 *******************************************************

Suomen Senioriliike                                           21.11.2022

Hyvät jäsenet,
Senioriliikkeen syyskokous 14.11.2022 valitsi uuden puheenjohtajan ja hallituksen sekä hyväksyi
toiminintasuunnitelman ja talousarvion. Jäsenmaksu pysyy ennallaan eli 20 euroassa.

Vuoden 2023 alusta hallitus koostuu seuraavista henkilöistä: Puheenjohtajaksi valittiin Reijo
Vuorento. Hallituksen jäsenet: Esa Fagerlund, Kimmo Kiljunen, Maarit Peltomaa, Vesa Ruuttunen,
Heli Stenvall, Timo Strandberg ja Sari Tanus. Varajäseninä ovat Seppo Ahonen, Reijo Kauppila ja
Jaana Leikas.


Toiminnassa huomio kohdistetaan seuraaviin keskeisiin tavoitteisiin vuonna 2023


Ikääntyneiden hoivaan lisää rahaa

Eläkkeiden ja muun toimeentulon riittävyys

Digitaaliset palvelut


Toimintasuunnitelma kokonaisuudessaan  löytyy
liikkeen omilta sivuilta:  https://www.senioriliike.fi/

Jättäessäni vuodenvaiheessa puheenjohtajan tehtävät, kiitän hallitusta hyvästä yhteistyöstä ja
jäseniämme ideoista, palautteista, kommenteista ja kaikesta aktiivisuudesta. Aktiivisuutta tarvitaan,
sillä kuten olemme nähneet, ikäihmiset unohdetaan helposti. Vanhusasiavaltuutetun virka on
saavutus, jonka eteen Senioriliike teki työtä 13 vuotta eli perustamisestaan lähtien. Asioiden
ajaminen vie aikaa! Toimintasuunnitelmamme keskeiset tavoitteetkan eivät tapahdu käden
käänteessä. Tarvitaan sitkeää työtä asioiden eteen sekä hallitukselta että jäseniltä.

Vuoden vaihteen jälkeen toimin järjestön jäsenenä mm. kirjoittaen Seniorilehteen.


Toivotan uudelle puheenjohtajalle ja valitulle hallitukselle menestystä ja kaikkea hyvää!

Eeva Kainulainen
Puheenjohtaja

Suomen Senioriliike Arvokkaan Vanhenemisen Puolesta r
y

********************************************************

 =======================================================================================================

 Teatteriasiaa Raijalta:
                                                                                              15.11.2022
Joulua odottaessa tulee mieleen millä joululahjalla muistaa läheisiä ja jopa itseään. Lähetämme pari ehdotusta miettimisen tuskaa helpottamaan. Tarjoamme 31.1. tiistaina lippuja Once-musikaaliin "Lillanissa". Lippujen hinta on 51 € kpl ja opiskelijat 27 € kpl. Once-musikaali on voittanut Oscar-, Tony-, Oliver- ja Grammy-palinnon. Nyt se on vihdoin Suomessa suomemnkielellä.
Oncen tapahtumat sijoittuvat Dublinin kaduille. Tarina kuvaa katumuusikon ja maahanmuuttajan odottamatonta kohtaamista. Heidän välillä syntyy kaunis rakkaus-tarina musiikin siivitämänä. Sydäntäsärkevä huumorilla kerrottu tarina elämän risteyskohdista  ja musiikin voimasta. Unelmat heräävät ja tulevaisuus saa toiveikkaan sävelen.
 
Toinen alkuvuoden esitys vie meidät teatteri Jurkkaan. Jurkka täytää ensi vuonna 70 vuotta ja se takaa muutamia erittäin mielenkiintoisia esityksiä sekä näyttelijöitä. Jurkan estraadilla tiistaina 7.2. meillä on lippuja Aina Bergrothin kirjoittamaan Com-passion näytelmään. Lippujen hinta on 20 € kpl.
 Com-passion on myötätuntoinen tragikomedia. Mitä tapahtuu, kun pariskunta varustautuu Venäjän hyökkäykseen ja talvisodan henki löytyy kotisohvalta? Voiko kummittelemaan ilmestyvä äiti lohduttaa poikaansa? Com-passion sukeltaa tunteiden syviin vesiin mustan huumorin avulla. Näytelmä koostuu kahdesta tarinasta, jotka ammentavat sisältönsä parisuhteesta ja työelämästä. Tunteiden vietäviksi asettuvat Pihla Viitala ja Juuso Timonen. Heidät nähdään useissa eri rooleissa, joissa intohimot ryöstäytyvät hallinnasta ja itsekontrolli pettää.
 
Molempiin esityksiin liput pitää varata ja maksaa 13.1. mennessä. Liput maksetaan käteisenä. Telesenioreilla on mahdollisuus myös maksaa tilimme kautta. Lippujen postituksesta perimme 2 € lähetykseltä.
 
           ===============================================
 
 
Hei Kaikille!                                                                   13.8.2022
 
 Kesän kallistuessa kohti syksyä, on hyvä kaivaa kalenteri esiin ja lukaista tämä syksyn teatterilippujen tarjontaesite. Teattereista on poistettu kaikki koronarajoitukset. Toki korona ei ole mihinkään hävinnyt , mutta rokotukset pitänevät sairauden lievempänä. Jokainen meistä saa / voi  tehdä omat päätökset, onko rohkea vai varovainen. Tähän asiaan ei ole oikeaa vastausta. Kaupunginteatterista kerrottiin, että kasvomaskeja voi yhä halutessaan käyttää.

 Toivottavasti kaikkien kesä on sujunut suotuisasti ja voitte voimaantuneina ja teatterimyötämielisesti lähteä kohti uusia teatterielämyksiä.
 Haluamme lähettää sähköpostit niitä haluaville. Korona-aika on aiheuttanut muutoksia riveihimme. Pyydämme ilmoittamaan, jos et enää tarvitse tai halua, että viestitämme sinulle teatteritarjonnastamme.

 Teatterilippujen maksut keräämme käteisenä.Voimme sopia tarkemmin siitä miten se tapahtuu yksittäistapauksissa *). Teatteritiedonpiiriläiset voivat maksaa lippunsa kokoontuessamme, samoin Teleseniorit. Hengitysyhdistyksen lippujen varaajat maksavat lippunsa Hengitysyhdistykseen, joka hoitaa maksun meille eteen päin. Jos näissä ohjeissa on jotain epäselvää, voitte soittaa minulle, Raija Räsänen, niin voimme sopia sopivasta järjestelystä. Lippujen postituksesta perimme 2 € / lähetys. Lippujen maksusuoritusta odotamme noin kuukautta ennen esitystä, jotta ehdimme hoitaa lippujen toimituksen reilusti ennen esitystä.
 
Kaupunginteatterissa suuren näyttämön lämpiössä viime keväänä pidetyt  Seniorisopat saivat innokkaan vastaanoton ja olemme hankkineet vielä kahteen soppatilaisuuteen lippuja, jotta kaikki halukkaat pääsevät mukaan. Seniorisoppaan maksu on 18 € ja varatut soppapäivät ovat 4.10. klo 11.00 tai 15.10 klo 11.00. Seniorisoppaa tarjotaan Kaupunginteatterin suuren näyttämön lämpiössä, jossa esiintyy 4:n henkilön orkesteri ja Merja Larivaara toimii tilaisuuden vetäjänä.
 
Ne teistä, jotka ovat lukeneet Elena Ferranten Napoli trilogian eivät jää kylmiksi tämän Lillanissa näytettävän näytelmän Min fantastiska  vänninna suhteen. Suomeksi Loistava ystäväni on kahden erilaisen tytön Lenùn ja Lilan kasvutarina. Se on tarina ystävyydestä ja halusta päästä  pois lapsuuden rähjäisistä kortteleista. Tämä on tarina siitä, että tarvitsemme vierellemme ystävän, joka saa meidät ajattelemaan ja uskaltamaan toteuttaa haaveemme. Se on suuri tarina ystävyydestä ja Italian kehityksestä 1950-luvulta 2000-luvulle. Lillanin esitys on tekstitetty suomeksi. Näytelmään on varattavissa lippuja tiistaille 18.10. klo 18.30. Lippujen hinta on 32 € kpl.
 
Samalle viikolle Lillanin esityksen kanssa on myös toinen esitys, torstaina 20.10. klo 19.00. Priscilla, aavikon kuningatar - vuosisadan bileet. Sydneyläinen drag queen Tick houkuttelee ystävänsä Adamin ja Bernadotten mukaan esiintymismatkalle Australian takamaille. Discohitit raikuvat, asut vaihtuvat ja glitterit pölyää, kun aavikkobussi Priscilla kaahaa halki syrjäisen erämaan. Luvassa on discomusiikin siivittämä ja pukuloiston häikäisemä spektaakkeli vailla vertaa. Lippujen hinta on 86 € kpl.
 
Koululaisten syyslomaviikon loppu huipentuu pienen näyttämön esitykseen 22.10. klo 13.00 Ystäväni pelikaani. Lippujen hinta on 19 € lapsilta ja aikuisilta 39 €. Näytelmä alkaa, kun Emilin vanhemmat eroavat ja hän joutuu muuttamaan äitinsä kanssa maalta kaupunkiin. Samaan taloon on muuttanut myös salaperäinen herra Hyyryläinen, jonka Emil tunnistaa oitis ihmisen vaatteissa kulkevaksi pelikaaniksi. Pelikaani on päättänyt ryhtyä ihmiseksi ja pyytää Emiliä opettamaan häntä lukemaan ja kirjoittamaan. Oppituntien aikana Emil ja Pelikaani ystävystyvät. Näytelmä on tarina ihmisen ja luonnon välisestä suhteesta. Toisaalta se kertoo yksinäisyydestä ja koti-ikävästä. Opetellessaan ihmisen elämää pelikaani innostuu tieteestå ja rakastuu taiteisiin.
Tarkempia tietoja näytelmästä ja sen filosofiasta voi lukea: https//hkt.fi. Näytelmän filosofia vie lapset ja meidät suurten kysymysten äärelle.
 
Marraskuussa on  vuorossa ihana Kultalampi, 3.11. PN,  torstaina klo 19.00. Lippujen hinta on 42 € kpl.Uskon, että useimmat meistä ovat nähneet kultalammen televisiossa, mutta se on tarina mikä kestää useamman katsomisen yhä uudelleen. Varsinkin kun iki-ihanat Heidi Herala ja Juhani Laitala näyttelevät pääosissa. Voiko tämä näytelmä olla syksyn "must"?
 
Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä on vuorossa Fanny ja Alexander Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä, tiistaina 13.12. klo 19.00. Lippujen hinta on 43 € kpl. Kai jokainen meistä on seurannut televisiosta viime vuosisadan alun rikkaiden perheiden joulunviettotraditioita? Kaupunginteatterin näkökulma on tällä kertaa lasten kokemukset. Miltä tuntuu, kun isä kuolee? Entä kun taloon tulee isäpuoli, joka haluaa määrätä kaapin paikan? Entä pienen pojan elämä? Poika ei kuitenkaan ole neuvoton ja löytää omat keinot selvitä hankalasta isäpuolesta.
 
Tämän syksyn teatteritarjonta on tällä kertaa tämmöinen. Toivottavasti jokainen löytää  mielenkiintoisia näytelmiä.
 
                                                                  Tervetuloa teatteriin!
Terveisin
Raija Räsänen                               Alli Väisänen
0405955095                                  0407563380
 
 *) Telesenioreiden käytäntö teatterilippujen maksamisessa:
     - Raija tai Alli keräävät käteismaksuja kuukausikokouksissamme
     - Jos et pääse kokoukseen, voit maksaa lipun Telesenioreiden tilille. Merkitse silloinkin omaa jäsenumerosi viitetietokenttään
 
 
   

==================================================================================================

 Suomen Senioriliike

Hyvät jäsenet,

Kerron ennakkotietona, että Senioriliikkeen syyskokous pidetään maanantaina 14.11.2022 klo 13.00 Kampin palvelukeskuksessa Helsingissä, osoite Salomonkatu 21B.

Kokouksen alussa valtionvarainministeri Annika Saarikko alustaa valtion vuoden 2023 budjetista ja siitä miten siinä otetaan huomioon ikäihmisten toimeentulo ja palvelut. Alustuksen jälkeen alkaa syyskokous, jossa päätetään sääntömääräisistä asioista: Toimintasuunnitelma, jäsenmaksu ja budjetti vuodelle 2023, päätetään hallituksen jäsenmäärästä, valitaan hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle, päätetään toiminnantarkastajien palkkioista ja valitaan toiminnan tarkastajat. Mikäli teillä on muita asioita käsiteltäväksi kokouksessa, kertonette siitä ennakolta sähköpostiosoitteella toimisto@senioriliike.fi tai kirjeitse Siltasaarenkatu 4, 4 krs, 00530 Helsinki.

Varsinainen kokouskutsu lähetetään lokakuussa. Kutsu ja esityslista julkaistaan myös seuraavassa Seniorilehdessä. Merkitse kokousaika kalenteriin. Tervetuloa mukaan! 

Seniorilehti ilmestyy 7.10.2022, jolloin se postitetaan jäsenille. Siinä on taas mielenkiintoista luettavaa. Lehteä voitte tilata myös suuremman määrän jaettavaksi esimerkiksi ystävillenne tai muualle lähipiiriin. Tilaukset suuremmista määristä tulisi lähettää toimistoon viimeistään 26.9. sähköpostiosoitteella toimisto@senioriliike.fi tai kirjeellä Siltasaarenkatu 4, 4krs, 00530 Helsinki. Tilaukseen tulee kirjoittaa vastaanottajan nimi, osoite, puhelinnumero ja lehtien kappalemäärä. Kirjapaino lähettää lehdet teille suoraan. 

Syksyterveisin

Eeva Kainulainen

Puheenjohtaja

*************************************

 

 Syystervehdys Pääkaupunkiseudun Selkäyhdistysten jäsenet!

Valtakunnallista selkäviikkoa vietetään ensi viikolla 10.10.-16.10.2022. Pääkaupunkiseudun Selkäyhdistykset järjestävät selkäviikon kunniaksi maksuttoman selkäillan Kampissa ja kehoa huoltavan liikkuvuustunnin Zoom:ssa. Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa selkäviikon tapahtumista, sekä muista syksyn tapahtumista ja kursseista!
 
SEURAAVAT SELKÄILLAT

  • Kampin palvelukeskuksessa tiistaina 11.10. klo 17-19. Lisätietoa ja ilmoittautuminen täällä.
  • Leppävaarassa Sellon kirjastossa keskiviikkona 2.11. klo 17.30-19. Lisätietoa ja ilmoittautuminen täällä.

Selkäillat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia tilaisuuksia, joita ohjaavat Selkäyhdistyksen koulutetut vertaisohjaajat. Tilaisuuksissa tarjolla pullakahvit! Loppuvuoden selkäiltojen aikataulun löydät täältä.

SELKÄVIIKON MAKSUTON KOKEILUTUNTI
Maksuton liikkuvuusharjoittelu ja kehonhuolto -onlinetunti tiistaina 11.10. klo 18.30-19 Zoom:ssa. Tule kokeilemaan kehon liikkuvuutta lisääviä ja palauttavia harjoituksia fysioterapeutin ohjaamana. Lue lisää ja ilmoittaudu tunnille täällä.

LIIKKUVUUS JA KEHONHUOLTO -KURSSI
Tiistaisin 1.11- 20.12 klo 18-18.30, yhteensä 8 viikkoa. Ohjattu harjoittelu tapahtuu Zoom:n kautta tiistaisin, videotallenne on katsottavissa aina yhden viikon ajan. Tämä kurssi sopii sinulle, jos tunnet kehossasi kireyttä ja kipua, kaipaat arkeesi kehoa rentouttavan ja mieltä rauhoittavan palautumishetken, mutta venyttely ja aktiivinen kehonhuolto meinaa unohtua. Kurssin hinta on Selkäyhdistyksen jäsenille 30€ ja muille 50€ (voit maksaa myös liikuntaetuudella). Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä!

RENTOUDU & PALAUDU -KURSSI
Torstaisin 10.11-8.12. klo 18.15-19.15 Helsingin Tapanilassa. Tällä viiden kerran kurssilla kokeillaan erilaisia kehollisia harjoituksia ja rentoutumismenetelmiä. Tavoitteena on, että kurssilaiset löytävät oman tapansa rentoutua, saavat uusia käytännön keinoja kehon ja mielen rauhoittamiseen, sekä vireystilan säätelyyn ja esimerkiksi unettomuuteen. Kurssin hinta on Selkäyhdistysten jäsenille 40€ ja muille 60€. Lisätietoa ja ilmoittautuminen täältä!

MAKSUTON KUNTOSALI -KURSSI
Kuuden kerran kurssi maanantaisin 7.11.-12.12. klo 15-16 Espoon Otaniemessä, Laurea Amk:n kampuksella. Kurssi on Selkäyhdistysten jäsenille maksuton. Lisätietoa ja ilmoittautuminen täältä!

MAKSUTON SENIORIN SELKÄJUMPPA
Kuuden kerran kurssi torstaisin 10.11-15.12. klo 13-14 Espoon Otaniemessä, Laurea Amk:n kampuksella. Kurssi on Selkäyhdistysten jäsenille maksuton. Lisätietoa ja ilmoittautuminen täältä!

SYYSKOKOUS
Pääkaupunkiseudun Selkäyhdistysten yhteinen syyskokous pidetään tiistaina 22.11. klo 18 yhdistysten toimistolla os. Oltermannintie 8. Yhdistysten jäsenet ovat tervetulleita mukaan. Tilaisuudessa salaatti - ja kahvitarjoilu. Tarjoiluja varten ilmoittauduthan etukäteen täällä!

 

Värikästä syksyä!

Milla Suomi

Pääkaupunkiseudun Selkäyhdistykset

044 360 0201 / www.selkayhdistykset.fi

 

Ajankohtaista


Puheenjohtajan Joulutervehdys     8.12.-22.  KS. Jäsentiedoitteissa

************

Pikkujouluristeily lähestyy...  Muista tulla ajoissa satamaan, viimeistään 1/2 tuntia ennen laivan lähtöä. Ota mukaasi passi tai henkilökortti

*************

Suomen Senioriliikkeessä tapahtunutta 14.11.-22 ja 21.11.-22   Ks. Tapahtumavinkeissä
*************

Pikkujouluristeily to 15.12.2022 .  Maksu viimeistään 15.11.-22  KS. tarkemmin Jäsentiedotteissa

***************

 PKseudun Selkäyhdistysten ohjelmaa syyskaudella, kursseja, seniorieden selkäjumppaa.... Ks tarkemmin tapahtumavinkeissä

******************

Tutustu myös:

Tapahtumavinkeissä  Raijalta  teatteritarjontaa, myös uutta tietoa 15.11.-22

********************

Tapahtumavinkeissä myös Suomen Senioriliikkeen tiedote 13.9.

**************

Jäsentiedote 4/2022  3.9.-22 on luettavissa, sis. mm 2 tutustumiskäyntiä  jo syyskuun alkupuolella

******************